skip to Main Content

Grafisch ontwerpbureau
155-Help-een-bedrijf heeft mij weer vertrouwen gegeven!

155-Help-een-bedrijf biedt ondersteuning aan ondernemers die forse tegenwind ervaren. “Ik zou tegen andere ondernemers willen zeggen: wacht niet te lang, maar trek op tijd aan de bel”, aldus de eigenaar van een grafisch ontwerpbureau.

Hoewel de ondernemer niet met zijn naam in de krant wil, wil hij wel graag zijn verhaal doen. “Ik heb al jaren mijn eigen onderneming, maar heb te maken met veel concurrentie en tarieven die onder druk staan. Je wilt vanzelfsprekend graag opdrachten tegen een goed tarief, maar tegelijkertijd een lange termijn relatie met je opdrachtgever opbouwen. Ik gaf te vaak toe op mijn tarief en kon op een gegeven moment van mijn inkomsten niet meer rondkomen en moest mijn reserves aanspreken. Daarnaast was ik ook nog eens een grote opdrachtgever kwijtgeraakt. Ik realiseerde met toen dat er echt iets moest gebeuren”.

Nijpend
“Toen ik hoorde over 155-Help-een-bedrijf besloot ik mijn schaamte om hulp te vragen overboord te gooien en heb ik contact opgenomen. Een ondernemersadviseur van 155 heeft vervolgens samen met mij de situatie in kaart gebracht. Die was nijpend, omdat ik aan een aantal verplichtingen niet meer kon voldoen. En bancaire- of andere mogelijkheden waren er niet meer. De adviseur gaf aan dat ik mogelijk voor een overheidsregeling in aanmerking kwam, het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Aangezien ik aan de gestelde criteria voldeed, kon ik van deze financiële regeling gebruikmaken, waardoor ik meer financiële armslag had.”

Doorstart
“Tevens heb ik een goed doorstartplan gemaakt op advies van de ondernemersadviseur. En ben ik ook hard aan de slag gegaan om zaken anders aan te pakken. Niet alleen op commercieel gebied, maar ook qua marketing en het bijhouden van een degelijke financiële administratie. Dat heeft nu al geresulteerd in een aantal mooie nieuwe opdrachten tegen een goed tarief. Ik heb weer zelfvertrouwen, straal dat ook uit en heb vertrouwen in de toekomst.”

Back To Top