Ga naar hoofdinhoud

Berend schakelde 155-Help-een-bedrijf in voor zijn grafisch ontwerpbureau

Berend van Huizen* heeft een grafisch ontwerpbureau als de zaken ineens minder goed beginnen te lopen. “Ik gaf te vaak toe op mijn tarief en kon op een gegeven moment niet meer rondkomen van mijn inkomsten. Toen ik ook nog een grote opdrachtgever kwijtraakte en mijn reserves moest aanspreken, realiseerde ik me dat er echt iets moest gebeuren.”

Hoewel de ondernemer niet met zijn echte naam genoemd wil worden, wil hij wel graag zijn verhaal doen. “Ik run al jaren mijn eigen onderneming, maar heb daarbij te maken met veel concurrentie en tarieven die onder druk staan. Je wil vanzelfsprekend graag opdrachten tegen een goed tarief, maar tegelijkertijd wil je een langetermijnrelatie met je opdrachtgever opbouwen. En daar ging het dus mis”

Nijpend

“Toen ik hoorde over 155-Help-een-bedrijf besloot ik mijn schaamte om hulp te vragen overboord te gooien en heb ik contact opgenomen. Een ondernemersadviseur van 155 heeft vervolgens samen met mij de situatie in kaart gebracht. Die was nijpend, omdat ik aan een aantal verplichtingen niet meer kon voldoen. En bancaire- of andere mogelijkheden waren er niet meer. De adviseur gaf aan dat ik mogelijk voor een overheidsregeling in aanmerking kwam, het Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen). Aangezien ik aan de gestelde criteria voldeed, kon ik van deze financiële regeling gebruikmaken, waardoor ik meer financiële armslag had.”

Doorstart

“Tevens heb ik een goed doorstartplan gemaakt op advies van de ondernemersadviseur. En ben ik ook hard aan de slag gegaan om zaken anders aan te pakken. Niet alleen op commercieel gebied, maar ook qua marketing en het bijhouden van een degelijke financiële administratie. Dat heeft nu al geresulteerd in een aantal mooie nieuwe opdrachten tegen een goed tarief. Ik heb weer zelfvertrouwen, straal dat ook uit en heb vertrouwen in de toekomst. Tegen andere ondernemers die forse tegenwind ervaren zou ik dan ook heel graag willen zeggen: ‘Wacht niet te lang, maar trek op tijd aan de bel, bijvoorbeeld bij 155-Help-een-bedrijf.”

 

*echte naam bekend bij 155-Help-een-bedrijf

Back To Top