Ga naar hoofdinhoud

Roeland is ondernemersadviseur: ‘Ik zie dat veel ondernemers het overzicht verliezen’

Roeland van Meerveld is senior ondernemersadviseur voor 155-Help-een-bedrijf. In zijn baan ziet hij regelmatig dat ondernemers die het lastig hebben, het overzicht verliezen.

“En dan kom je in een vicieuze cirkel terecht”, aldus Roeland. “Ondernemers hebben over het algemeen moeite om hier weer uit te komen.”

Schakel op tijd hulp in

Hij vervolgt: “Mijn rol als adviseur is om, in het gesprek met de ondernemer, alle zaken op tafel te krijgen en duidelijk te analyseren waar de problemen liggen. De ondernemer ziet dan vaak ook zelf waar verandering noodzakelijk is. Daarom zou ik tegen iedere ondernemer willen zeggen: ‘Probeer op tijd hulp in te schakelen wanneer je tegen problemen aanloopt. Dit kunnen onder andere problemen zijn op financieel gebied, op het personele vlak of op commercieel gebied. Wacht in ieder geval niet te lang.’”

Advies

“Onlangs had Roeland een aanvraag van een familiebedrijf in de watersportbranche. Door het wegvallen van een nieuwe grote opdracht was er duidelijk sprake van een dreigend liquiditeitsprobleem. Roeland: “Ik heb deze ondernemers op tijd van een aantal commerciële adviezen kunnen voorzien, waardoor zij een nieuwe weg konden inslaan. Voor deze ondernemers was het uiteindelijk niet nodig om een Bbz-aanvraag (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) in te dienen bij de gemeente voor mogelijke financiële ondersteuning. Met het geven van goede adviezen hebben ze zelf op tijd de commerciële drive gevonden een aantal nieuwe opdrachten binnengehaald. De onderneming zit nu weer op het juiste spoor.”

Back To Top