skip to Main Content

Goed ondernemerschap is ook durven om hulp te vragen
“In mijn rol als ondernemersadviseur voor 155-Help-een-bedrijf, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, zie ik dat veel ondernemers het overzicht verliezen wanneer het minder gaat. En dan kom je in een vicieuze cirkel terecht. Ondernemers hebben over het algemeen moeite om hier weer uit te komen. Welke zaken pak je als ondernemer namelijk het eerste aan?

Mijn rol als adviseur is om, in het gesprek met de ondernemer, alle zaken op tafel te krijgen en duidelijk te analyseren waar de problemen liggen. De ondernemer ziet dan vaak ook zelf waar verandering noodzakelijk is. Daarom zo ik tegen iedere ondernemer willen zeggen, probeer op tijd hulp in te schakelen wanneer je tegen problemen aanloopt. Dit kunnen onder andere problemen zijn op financieel gebied, op het personele vlak of op commercieel gebied. Wacht in ieder geval niet te lang!”

Advies
“Onlangs had ik een aanvraag van een familiebedrijf in de watersportbranche. Bij hen was duidelijk sprake van een dreigend liquiditeitsprobleem door het wegvallen van een nieuwe grote opdracht. Ik heb deze ondernemers op tijd van een aantal commerciële adviezen kunnen voorzien, waardoor zij een nieuwe weg konden inslaan. Voor deze ondernemers was het uiteindelijk niet nodig om een Bbz-aanvraag (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) in te dienen bij de gemeente voor mogelijke financiële ondersteuning. Met het geven van goede adviezen hebben ze zelf op tijd de commerciële drive gevonden een aantal nieuwe opdrachten binnengehaald. De onderneming zit nu weer op het juiste spoor.”

Wilt u als ondernemer ook weten of 155-Help-een-bedrijf op u van toepassing is? Ga dan naar 155.nl.

Roeland van Meerveld, senior ondernemersadviseur

Over 155-Help-een-bedrijf
Stichting 155-Help-een-bedrijf is het nationaal hulploket voor ondernemers en een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. Ondernemers die tegenwind ervaren kunnen online via 155.nl direct contact opnemen voor ondersteuning.

Back To Top