Ga naar hoofdinhoud

Gelukkig is er nu even goed nieuws!

U komt in aanmerking voor de KKC-regeling (Klein krediet Corona) en wellicht voor de BKMB-regeling. Deze zijn in het leven zijn geroepen vanwege het Coronavirus. Dit wil zeggen; lenen tegen een lagere rente en een snellere toekenning.

De KKC-regeling is een aanvullende maatregel van de overheid. De regeling is in het leven geroepen om ondernemers financieel te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. De Nederlandse overheid staat voor 95% garant voor € 750 miljoen aan overbruggingskredieten gericht op kleine ondernemingen met een financieringsbehoefte van €10.000 tot €50.000. De regeling is bedoeld voor het micro-, midden- en kleinbedrijf. Als ondernemer kunt u voor de uitvoering van de KKC-regeling terecht bij verschillende banken en andere financiers die geaccrediteerd zijn voor de BMKB-C-financiers met een accreditatie.

Bekijk de risico’s

Denk ook aan de risico's

Toch is het belangrijk om ook bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met het aangaan van een dergelijke lening. Toekenning is immers niet vrijblijvend. U dient als ondernemer zekerheden te stellen. Denk hierbij aan verpanding van bedrijfsactiva of persoonlijk borg staan. Daarnaast is het raadzaam om een berekening te laten maken waaruit blijkt of u in de toekomst de lasten kunt dragen. Dit voorkomt dat u voor een problematische schuld komt te staan. Er zitten meer haken en ogen aan deze regelingen. Hier kan het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) u over adviseren.

Wilt u contact met een adviseur van het IMK? Klik dan hier om even uw naam en nummer achter te laten. Onze adviseurs nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om samen te kijken naar alle mogelijkheden en eventuele consequenties.

Plan een telefonische afspraak met een IMK adviseur

Back To Top