Ga naar hoofdinhoud

155, de nationale hulplijn voor ondernemers, helpt 6.000 ondernemers in geldnood
Ruim zesduizend zelfstandige ondernemers in geldnood werden het afgelopen jaar kosteloos op weg geholpen door 155-Help-een-Bedrijf, een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Op het 155-platform kunnen ondernemers anoniem en 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht voor diagnose en hulp.

“We bereikten dit jaar ruim 100.000 ondernemers-in-zwaar-weer, zowel online als telefonisch” vertelt Han Dieperink, algemeen directeur van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, “en we zijn positief verrast over de aantallen ondernemers die we met 155 verder kunnen helpen. Hiermee vullen we blijkbaar een grote behoefte in”.

Het IMK en Stichting 155 werkten het afgelopen jaar samen met 160 Nederlandse gemeenten en de Kamer van Koophandel aan het creëren van een infrastructuur voor ondernemers-in-zwaar-weer. Uit onderzoek van het IMK blijkt dat de helft van alle ondernemingen in geldnood in de kern wel levensvatbaar zijn. In die gevallen levert het kunnen doorzetten van de onderneming een sterk positief effect op voor de samenleving.

Stichting 155 verwacht in 2018 meer dan 15.000 ondernemers-in-zwaar-weer op weg te kunnen helpen.

Back To Top