skip to Main Content

Mediakit | Gemeente doet u mee?

Als alles goed gaat met je bedrijf, staat iedereen in de rij. Maar gaat het minder, dan sta je er als ondernemer vaak alleen voor. Daarom is Stichting 155 Help een bedrijf opgericht. Onafhankelijk, deskundig en met passie
voor ondernemers.

Stichting 155 Help een bedrijf heeft de missie voor ondernemers het meest laagdrempelige en het meest effectieve hulploket te zijn, waar optimaal de verbinding aangebracht kan worden met partijen, die hulp kunnen bieden.

Veel gemeenten investeren in ‘hun’ ondernemers door zich aan te sluiten bij 155.  Met de deelname van meer dan de helft van alle Nederlandse gemeenten is er een forse stap voorwaarts gemaakt in de vroegsignalering van problemen bij ondernemers.

Hoe helpt stichting 155?

Op 155.nl kunnen ondernemers anoniem en 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht voor diagnose en hulp. Op 155.nl kunnen ondernemers een scan uitvoeren en direct zien of zij tot de doelgroep behoren die in aanmerking komt voor een sociale ondernemersregeling zoals het Bbz of Ioaz. Dit zijn speciale ondernemers-regelingen vanuit de overheid die ondersteuning kunnen bieden op het gebied van levensonderhoud en noodzakelijk bedrijfskapitaal. Ook wanneer een ondernemer overweegt het bedrijf te beëindigen.

Online campagnes

Voor online marketing worden Google Display, Google Adwords, Instagram, Linkedin en Facebook campagnes ingezet, gericht op alle deelnemende gemeenten. Daarnaast vinden veel ondernemers Stichting 155 via de organische zoekresultaten.

Achter onze campagnes zit een expertsysteem waarmee ondernemers online 7×24 uur kunnen bepalen of ze tot de doelgroep van één van de sociale ondernemersregelingen behoren.

Ondernemers kunnen op die manier gericht worden doorverwezen naar het juiste loket binnen de gemeente.

Gemeente, doet u mee?

Visuals downloaden?

Bent u een aangesloten gemeente en wilt u (periodiek) extra aandacht geven aan ondernemers met geldnood? Dan heeft Stichting 155 diverse visuals, banners, logo’s en voorbeeldteksten voor u beschikbaar.

155-Help-een-bedrijf-Banner-website-tekst-132x132
logo stichting 155 help een bedrijf
logo stichting 155 help een bedrijf

Voorbeeldteksten

Algemeen bericht over 155-Help-een-bedrijf

Bijna iedere ondernemer herkent het wel … een tijd waarin het met het bedrijf niet gaat zoals het zou moeten.…

Lees meer

Ervaring van de ondernemersadviseur

Goed ondernemerschap is ook durven om hulp te vragen “In mijn rol als ondernemersadviseur voor 155-Help-een-bedrijf, een initiatief van het…

Lees meer

Ervaringen van ondernemers

Grafisch ontwerpbureau 155-Help-een-bedrijf heeft mij weer vertrouwen gegeven! 155-Help-een-bedrijf biedt ondersteuning aan ondernemers die forse tegenwind ervaren. “Ik zou tegen…

Lees meer

Ervaringen van ondernemers

Opticien Deze ondernemer heeft sinds 2002 een winkel in optische artikelen en heeft zich telefonisch gemeld bij 155-Help-een-bedrijf. Vervolgens is…

Lees meer

Basisopzet persbericht 155

Hulp aan ondernemers <GEMEENTE> via 155-Help-een-bedrijf Plaatsnaam, datum – Ondernemers uit de gemeente <gemeente> beschikken voortaan over een telefonisch en…

Lees meer

Basis opzet nieuwsbericht 155 continuering samenwerking

De gemeente <gemeente> en het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf samen succesvol met hulploket voor ondernemers. De <gemeente> en…

Lees meer

Basis opzet nieuwsbericht 155

Als ondernemer op zoek naar hulp? Ondernemers staan erom bekend over een behoorlijk doorzettingsvermogen te beschikken. In goede tijden is…

Lees meer

Gemeente, samenwerken?

155 Help een bedrijf | Abonnement

6 cent per inwoner per jaar

  • Telefonische helpdesk en online via 155.nl.
  • Op 155.nl kunnen ondernemers 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht voor diagnose en hulp.
  • Op 155.nl kunnen ondernemers kosteloos een geldnood-scan uitvoeren om direct te kunnen zien of zij tot de mogelijke doelgroep behoren die in aanmerking komt voor een sociale ondernemersregeling (Bbz of IOAZ).
  • Na melding en op verzoek wordt een ondernemer binnen 24 uur teruggebeld.
  • De intake en analyse van de hulpvraag wordt deels op afstand uitgevoerd en waar nodig zal een persoonlijk gesprek plaatsvinden met de ondernemer.
  • Op basis van de analyse ontvangt de ondernemer advies en/of eventuele doorverwijzing.
  • Na de melding wordt gedurende het proces de zaak gevolgd, zodat 155 vinger aan de pols houdt. Met de gemeente zal periodiek een evaluatie plaatsvinden.
  • Daarnaast vindt vanuit 155 voorlichting plaats in de richting van doorverwijzende partijen, zoals administratiekantoren en banken.
  • Inzet van online marketing campagnes.
  • Een communicatie toolkit wordt beschikbaar gesteld om gemeenten te ondersteunen bij de communicatie rondom 155-Help-een-bedrijf.

Meer informatie?

Back To Top