Ga naar hoofdinhoud

BEZIN U OP DE TOEKOMST VAN UW BEDRIJF MET HULP VAN UW GEMEENTE

Vanaf 1 januari 2021 hebben de Nederlandse gemeentes middels de Tozo Heroriëntatie de taak om ondernemers te helpen bij het (her)bezinnen op hun toekomst, die er als gevolg van corona, heel anders uitziet dan gedacht.

Onderzoek toont aan dat veel ondernemers zich afvragen of hun bedrijf überhaupt nog een toekomst heeft, en dat twintig tot dertig procent van hen behoefte heeft aan hulp. Stichting 155 biedt die hulp.

Weten of u in aanmerking komt voor de Tozo Heroriëntatie? Doe dan de heroriëntatiescan.

Doe herorientatiescan

Hulp bij heroriëntatie

Bent u ondernemer en denkt u in deze tijd na over uw toekomst? Vraagt u zich af of het verstandig is om door te gaan met uw onderneming of juist als werknemer in loondienst? U kunt mogelijk persoonlijk advies krijgen van een ondernemersadviseur of coach bij de beantwoording van deze en andere ondernemersvragen. Gemeenten bieden deze hulp kosteloos aan op grond van de Heroriëntatie Tozo 3 regeling.

Wat houdt de hulp in?

Met een persoonlijk advies- of coachingsgesprek ondersteunt een adviseur u bij het bepalen van richting voor uw bedrijf. Gezamenlijk worden de mogelijkheden bekeken om onder de huidige omstandigheden tot een rendabel bedrijf te komen. Daar waar nodig worden bijvoorbeeld concrete aanbevelingen gedaan ter verbetering van de bedrijfsvoering. Denk hierbij aan marketingtips voor het (online) werven van meer klanten in tijden van crisis of het aanboren van nieuwe online afzetkanalen. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de ondernemersvaardigheden, zoals bijvoorbeeld het vergroten van het financieel inzicht, als dat wenselijk is. Ook wordt bekeken of er toekomst in uw bedrijf zit en of het wellicht beter is te stoppen met uw bedrijf of naast uw bedrijf een baan in loondienst te zoeken.

De coaching wordt afgestemd op uw behoefte en zal bestaan uit een aantal (online) adviesgesprekken. Heeft u vragen over uw toekomst als ondernemer? Aarzel niet, en doe hier de heroriëntatiescan om te kijken of u mogelijk in aanmerking komt voor komt voor kosteloze hulp bij heroriëntatie door uw gemeente.

Back To Top